Рой Кийн не пропусна възможността за пореден път да се заяде с легендарния мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън. Кийн напусна „Олд Трафорд” преди 14 години, а дуото работи заедно по време на силните години на „червените дяволи” в Англия.

След серия от спорове с Фъргюсън и помощника му – Карлош Кейрош, то Кийн спря през 2005-а с кариерата си в Манчестър Юнайтед, критикувайки играчи в състава пред клубната телевизия. Видеото така и не видя „бял свят”, но съставът го е изгледал заедно с Кийн и Фъргюсън. 14 години по-късно 48-годишният бивш халф не е готов да „зарови томахавката” със Сър Алекс, след като смята, че шотландският наставник е погрешно представен пред хората. „Медиите въртят мнението си, а аз няма да забравя какво се случваше. Твърдеше се, че съм разстроил всички, а това са глупости”, коментира Кийн пред Off the Ball.

„Не ме интересува дали си Сър Алекс Фъргюсън или Папата – ти трябва да се защитиш. Хората говорят за Фюргюсън като човек, който има добри отношения с хората и можел да работи с тях – пълни глупости. Хората казваха, че той е имал интерес към отбора. Бях в клуба, когато Брайън Робсън напусна, бях там и когато Стив Брус си тръгна. Те бяха отдадени на клуба и не ми хареса начинът, по който се отнесоха с тях. Като се махнах, не се замислих, че това е краят на кариерата ми в Юнайтед. Ако бях останал, щях да се боря за мястото си”, коментира още Рой Кийн.

Сър Алекс Фъргюсън критикува Кийн за този инцидент през 2013-а година на пресконференция, обвинявайки го, че е ругал съотборниците си.