Легендите на Манчестър Юнайтед Рой Кийн и Гари Невил обвиниха отбора на „червените дяволи“, че се е предал предварително в днешното дерби с Манчестър Сити. Бившите капитани на Юнайтед критикуваха остро представянето на отбора срещу шампиона на Англия.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„При 3:1 притежанието на топката беше 92 процента за Сити. Те се предадоха и просто се разхождаха по терена. Това не е никак добре. Не може да има извинение за това. Манчестър Сити се представи отлично. При 3:1 кърпата беше хвърлена, нямаше никакъв опит за съпротива. Всичко това е много лошо за феновете на Юнайтед. В последните 25 минути отборът сякаш не беше на терена“, заяви Невил пред „Sky Sports“.

Рой Кийн критикува решението на мениджъра Ралф Рангник да пусне в игра заедно Пол Погба и Бруно Фернандеш.

„Не е приемливо футболистите на Юнайтед да не се връщат назад при атака за другия отбор. Знам, че Рангник ще бъде критикуван сериозно заради тактиката. Срамно е да се предадеш по този начин. Трябват характер и сериозни лични качества след допускането на третото попадение. Тогава мачът свърши. Атмосферата в съблекалнята все още не е разрушена напълно, но този момент не е никак далеч. Не се спечелиха доста от смятаните за лесни мачове. Ситуацията става все по-сложна“, заяви Рой Кийн след поражението на Юнайтед с 1:4 срещу Сити.