Новият треньор на Ливърпул – Арне Слот, даде пресконференция преди първото си официално дерби с Манчестър Юнайтед като наставник на мърсисайдци. Двата отбора се срещат на „Олд Трафорд” в неделя, след като по време на предсезонната подготовка Ливърпул надигра „червените дяволи” с 3:0 в САЩ.

Слот разкри, че новото попълнение Федерико Киеза едва ли ще бъде в групата за големия сблъсък. Дербито в неделя ще противопостави Слот срещу неговия сънародник Ерик тен Хаг. Според треньора на Ливърпул двамата са в добри отношения, но не са приятели, защото не се познават достатъчно добре.

„Не очаквам да се случи нищо в последния ден на трансферния прозорец, но нещата не са много по-различни, отколкото бяха и предишните дни, така че ако видим добра възможност, бихме могли да действаме“, заяви Слот, след което коментира и трансфера на Федерико Киеза:

„Развълнуван съм. Когато привличаме някого, който може да ни помогне да постигнем целите си или да подобрим състава си, се вълнуваме. Киеза е играч, който може да ни помогне още сега, а Мамардашвили е за бъдещето. Едно от най-добрите неща тук е културата на отбора. Всички работят здраво, за да постигнат целите си. Киеза има същата нагласа и култура. Той работи здраво на терена и извън него, като в добавка вкарва голове“.

„Федерико ще тренира днес, но шансът да не бъде в състава за неделя е по-голям, отколкото да бъде. Ако се появи някаква контузия, може и да имаме нужда от него. За момента не очаквам да бъде в групата, но не мога да гарантирам“.

„В САЩ играхме срещу Юнайтед пред 80 000 души, но сега атмосферата ще бъде различна, защото не очаквам половината стадион да вика за нас. Ще има и много различни играчи на терена. Всеки знае колко е важен този мач срещу Юнайтед. Имам добри, нормални взаимоотношения с Тен Хаг. Такива, каквито имам и останалите. Бих ги нарекъл много добри, защото се уважаваме заради това, което сме правили в бившите си клубове. Дали сме приятели? Не. Приятелството е нещо повече от добри взаимоотношения. Приятел е някой, с когото се виждаше често и ходиш на вечеря. Ние с него не се познаваме достатъчно добре”, каза още Слот.

„Подготвих ги по най-добрия възможен начин за това, което могат да очакват, защото Юнайтед играе, според мен, малко по-различно от последните два сезона“, добави нидерландецът.

Ливърпул спечели и двата си мача от Висшата лига от началото на сезона, докато Юнайтед загуби от Брайтън и Хоув Албиън миналия уикенд.