Вратарят на Челси Кепа Арисабалага заяви, че натрупаните срещи като титуляр за лондончани са му помогнали да повиши самочувствието си. 28-годишният испански вратар не допусна попадение при гостуването на Брентфорд, завършило при равенство 0:0 в двубой от 12-ия кръг на английската Висша лига. 

Кепа Арисабалага, който стана най-скъпият вратар в света, при трансфера си в Челси за 80 милиона евро през 2018 година, бе резерва на Едуард Менди в последните два сезона.

Стражът обаче се представи отлично, заставайки на вратата, след контузията на Менди през миналия месец. "Всеки футболист се нужда от увереност, а за вратарите е още по-важно", коментира испанецът пред Prime Video. 

"Ако играеш няколко поредни мача, това е важно за самочувствието ти. Мисля, че се представям добре. Трябва да продължа по този начин и да работя все така сериозно", добави вратарят, който бе на ниво и в двубоя с Брентфорд. "Кепа беше фантастичен. Всеки път, когато Челси ни гостува, техният вратар става играч номер 1 на мача", заяви мениджърът на Брентфорд Томас Франк.