Нападателят на Тотнъм - Хари Кейн, се контузи по време на дербито с Манчестър Юнайтед в неделя. Английският национал игра през целия двубой, спечелен от "червените дяволи" с 1:0, но в добавеното време получи травма в глезена.

"Имаше чист фаул срещу Кейн, но главният съдия Майк Дийн не го видя. Той усука глезена си и се надяваме да не е нещо сериозно. Притеснението ми е, че това беше лошо влизане в самия край. Това не беше целта на футболиста на Юнайтед, но проявата беше груба. Хари накуцваше след края на мача, защото глезенът му е малко подут. Губим Сон, който ще играе за купата на Азия. Евентуална контузия на Хари Кейн ще бъде наистина много лоша новина за нас", заяви мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино. 

Тотнъм няма да може да разчита и на Сон, който заминава да играе за родината си Република Корея в турнира за купата на Азия. Кейн и Сон имат общо 22 реализирани гола през сезона до този момент.

Халфът Муса Сисоко се контузи преди почивката в мача на столичани с Манчестър Юнайтед в неделя. Тотнъм се намира на девет точки зад лидера в английския шампионат Ливърпул като има 48 точки, а "червените" са с 57.