Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкри за Sky Sports, че всички негови играчи са излекувани от травмите си, но всеки един от тях ще изпита затруднения с намирането на върхова форма поради липсата на игрово време.

Преди пандемията от коронавирус да преустанови футбола, „шпорите“ имаха редица проблеми с контузени играчи, включително и дългосрочната на Хари Кейн заради разкъсан адуктор, счупената на ръка на Хюн Мин Сон, както и отсъствията на Стивън Бергвайн и Муса Сисоко. Португалският наставник бе принуден да експериментира със състава си през февруари и март поради травмите, а това доведе до отпадания от ФА Къп и Шампионската лига.

Все още не е посочена конкретна дата за подновяване на сезона във Висшата лига и футболистите не са се завърнали към тренировки с контакт, но Моуриньо каза, че играчите му са възстановени от контузиите си, като предупреди, че това е много по-различно от това да си в оптимална физическа форма.

„Не мога да кажа, че те са готови за игра в този момент, защото едно е да се възстановиш от контузия, друго е да си готов за игра. В случая на Хари, мисля, че той не е играл от пет месеца насам, но всички играчи са вече възстановени. Те тренират отново, макар и при ограничения. Не може да влизаме в единоборства и трябва да спазваме дистанция. Хари Кейн, Сон, Бегвайн, Сисоко, всички са добре. Мисля, че още две седмици нормални тренировки, когато властите ни позволят, ще са достатъчни за момчетата – разбира се, не за разкриване на максимума от потенциала им, това ми се струва невъзможно на този етап. За нас принудителната пауза дойде в подходящ момент, тъй като за последно отстъпихме на РБ Лайпциг, когато нямахме необходимите опции, включително в атака, а сега Ерик Ламела, Сон, Деле Али, Хари Кейн, Стивън Бергвайн, всички са на разположение“, каза Моу за The Football Show.