Отборът на Лийдс успя да обърне Кеймбридж и да се класира напред в турнира за ФА Къп след 1:2 като гост. Точни за Лийдс бяха Стюърт Далас в 56-ата и Алекс Моуат в 64-ата. Домакините пък бяха изведени от Уче Икпеазу в 25-ата минута на първата част.

Гостите стартираха добре и имаха шанс да открият чрез Антонсон, но полузащитникът нацели напречната греда на Кеймбридж. Последва по-добра игра от страна на домакините и след няколко пропуска на Икпеазу, нигериецът се разписа във вратата на гостите след хубав и плътен шут по земя. До края на полувремето по-деен бе отбора от четвъртото ниво на английския футбол, но до втори гол във вратата на отбора на Гари Монк не се стигна.

През втората част обаче Лийдс заигра по-организирано и в рамките на осем минути обърна своя опонент. Първо Стюърт Далас бе най-съобразителен в наказателното поле и с глава изравни резултата. Осем по-късно съотборникът му Алекс Моуат удвои резултата, също с глава.

До края на мача шанс да изравни резултата за Кеймбридж имаше Пиеро Мингоя, но стражът на Лийдс Марко Силвестри се намеси умело.

В следващия кръг на ФА Къп Лийдс ще гостува на победителя от дуела между АФК Уимбълдън и Сътън Юнайтед.