„Червените дяволи“ загубиха дербито срещу Манчестър Сити за трети пореден път. Гостите бяха победени с 3:1 в съдбоносен мач за отбора на Тен Хаг, въпреки факта, че нанесоха първия удар в двубоя. Един от играчите, играли 90 минути на мача, беше Каземиро. Бразилецът е напълно възстановен от контузията, която го извади от терените повече от два месеца и отново си върна титулярното място в тима на Юнайтед.

Въпреки че не помогна на отбора си да не загуби мача, полузащитникът продължава да дава добро усещане на терена след проблемите си с подколянното сухожилие. В предишния мач за ФА Къп той вече беше главният герой, като донесе победата на своя отбор със страхотен удар с глава, с който те стигнаха до следващия кръг.

„Трябва да сме скромни, за да приемем това, което са те в момента. Днес те са отборът, който трябва да победим“, каза той след мача.

С тези изявления изглежда, че Каземиро иска да се хареса на целия клуб, особено на сър Джим Ратклиф, нов акционер след придобиването на 25%. Британският милиардер ще участва активно в решенията за закупуване на Манчестър, всъщност той вече е наел няколко имена за своя борд на директорите като сър Дейв Брейлсфорд и Омар Беррада (бивш оперативен директор на City Group), а Дан също е в списъкът Ашуърт (настоящ спортен директор на Нюкасъл).

Едно от решенията на новия акционер ще бъде дали да разчита на Ерик Тен Хаг през следващия сезон. Бъдещето на нидерландския треньор е под въпрос и не се знае дали ще продължи да води отбора през следващия сезон. Друга задача на британците ще бъде да подновят трансферната политика, тъй като в последно време много играчи, които идват в клуба за големи суми, не успяват да се адаптират добре, като Антони, Джейдън Санчо или Мейсън Маунт.