Скаутският отдел на Манчестър Юнайтед е заявил, че цената, която трябва да се даде за Антони на Аякс е до 25 милиона паунда, макар клубът да реши да заплати за него 85,5 милиона през лятото на 2022-а година.

23-годишният бразилец вкара 24 гола и подаде за други 22 в 82 мача за Аякс между 2020 и 2022-а година, за да реализира трансфер при „червените дяволи“. Офанзивният играч изпитва трудности в интеграцията си в Англия, като до този момент има само осем гола и три асистенции в 62 мача от всички надпревари.

Според последните информации дори „червените дяволи“ са готови да пуснат Антони да отиде в Реал Сосиедад под наем, а в обратната посока да потегли Такефуса Кубо. Според The Athletic, скаутите на отбора, които са гледали играча по време на престоя на Оле Гунар Солскяер начело, са заявили, че цената на футболиста трябва да е не повече от 30 милиона паунда.

Пристигането на Ерик тен Хаг от Аякс обаче форсира интереса на Ман Юнайтед и така те платиха повече от 60 милиона на нидерландския гранд, за да притежават футболиста.