Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани разкри, че от лятото страда от проблеми в сухожилието и те са наложили да пропусне дербито с Манчестър Сити през уикенда, което "червените дяволи" загубиха с 0:2.

Заради травмата таранът няма да може да играе и за националния отбор на Уругвай в предстоящите световни квалификации с Аржентина и Боливия.

"Проблемът е следният: още преди началото на сезона имах проблем със сухожилието, чувствах дискомфорт. Отне ми няколко седмици, докато си върна минутите на терена с Манчестър Юнайтед. След това трябваше да играя за националния отбор на Уругвай, но винаги чувствах болка. Надявах се, че тя ще изчезне. Ситуацията леко се подобри, но след мача с Тотнъм проблемите се завърнаха отново", каза Кавани пред местния вестни "Ел Обсервадор".

"Това са неприятни контузии. Избрах да се лекувам, за да не рискувам допълнителни усложнения. Надявам се, че възможно най-скоро отново ще мога да помагам на Манчестър Юнайтед и Уругувай", каза още таранът.

Най-ранната дата, на която Кавание ще може да се завърне в игра, е 20 ноември, когато Манчестър Юнайтед гостува на Уотфорд в мач от 12-ия кръг на Висшата лига.