Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани е останал бесен, след като ръководството на клуба му е наредило да отстъпи фланелката с номер „7“ след завръщането на Кристиано Роналдо в началото на сезона.

35-годишният уругваец носеше фланелката с емблематичния номер в първия си сезон на „Олд Трафорд“, но трябваше да се откаже от нея само два дни, след като Роналдо се завърна при „червените дяволи“ в края на миналото лято. 37-годишната португалска суперзвезда е известен именно със седмицата. Той носеше същия номер и при първия си престой в Юнайтед, както в Реал Мадрид и Ювентус.

15 снимки

Това обаче не е било посрещнато много добре от Кавани, който се радваше на отлична първа кампания. „ESPN“ твърди, че уругваецът е бил „объркан“, тъй като се е наложило да се откаже от фланелката с номер „7“ след силния му първи сезон в Юнайтед. Уругвайският национал отбеляза 17 гола по време на кампанията 2020/2021, въпреки че се бореше да се адаптира към живота в Англия.

Изданието добавя, че той не е останал очарован от това колко рано се стъмва през зимата и е решил да се присъедини към Барселона, след като е осъзнал, че ще загуби мястото си в отбора след идването на Роналдо. Шефовете на Юнайтед обаче са отказали да го пуснат и се твърди, че са му казали, че трябва да се бори за мястото си.

Впоследствие Кавани стартира в едва осем мача през целия сезон и допринесе със само два гола. Междувременно Роналдо завърши сезона като голмайстор №1 на клуба с 24 попадения във всички турнири. „Червените дяволи“ пък завършиха шести във Висшата лига, което означава, че ще играят в Лига Европа през следващия сезон. Въпреки това се очаква Роналдо да остане в отбора, като новият мениджър Ерик тен Хаг потвърди, че португалецът влиза в плановете му. Роналдо има договор с Юнайтед до лятото на 2023 година.