Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани направи първа тренировка със съотборниците си, след като изтърпя задължителната 14-дневна карантина във Великобритания. Уругвайският нападател дойде на "Олд Трафорд" със свободен трансфер в последния ден на трансферния прозорец, като в продължение на две седмици трябваше да се готви в домашни условия заради рестрикциите, свързани с коронавируса.

Вчера той за първи път участва в групова тренировка на базата на "червените дяволи" в Карингтън и още утре той ще може да направи официалния си дебют, и то срещу бившия си клуб ПСЖ в първи мач от груповата фаза на Шампионска лига. Не е ясно обаче дали мениджърът на Юнайтед Оле Гунар Солскяр ще реши да заложи на 33-годишния Кавани от първата минута, при положение, че той ще е направил едва две пълноценни тренировки с тима.

Наскоро нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд заяви, че очаква много от партньорството си с Кавани през този сезон. "Чакам с нетърпение да играя с Кавани. Надявам се той да вкара много голове за нас, защото може да ни помогне да печелим мачове и точки. Той ще е от огромно значение за нас през този сезон. За да спечелиш два или три трофея в един сезон, имаш нужда от широк състав, няма как да го направиш без трима или четирима нападатели в тима. Юнайтед винаги са имали четирима или петима добри нападатели, които могат да вкарат гол във всеки един момент. Колкото по-близо сме до това, толкова по-силни ще бъдем", коментира Рашфорд.

Манчестър Юнайтед гостува на ПСЖ във вторник от 22:00 часа българско време.