Бащата на Единсон Кавани заяви, че неговият син не иска да остане в Манчестър Юнайтед и през следващия сезон, защото не се чувства добре в Англия и желае да се завърне в Южна Америка. Уругвайският нападател беше наказан с лишаване от състезателни права за три срещи заради използване на расистки израз.

Мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер е доволен от изявите на Кавани и иска да го задържи в състава.

"Той не се чувства добре там, където е в момента. От повече от две години си мисли, че иска да бъде влизо до семейството. Смятам, че Еди ще завърши кариерата си в отбор от Южна Америка. Имаше много разговори с Рикелме и иска да играе за Бока Хуниорс. Искам той да носи екипа на отбор, който може да спечели нещо", заяви Луис Кавани.

Синът му вече е провел няколко разговора с президента на Бока Хуниорс - Хуан Роман Рикелме. Договорът на Единсон Кавани с Юнайтед е за само един сезон и може да бъде продължен с още 12 месеца.

Нападателбят използва думата "негрито" в профила си в Инстаграм в края на ноември и беше наказан с лишаване от състезателни права за тридвубоя.

"Наказаха го за това. В ситуацията няма смисъл. Той винаги използва тази дума "негрито". Не сме расисти. Част от желанието му да се завърне в Южна Америка е свързано с този случай", каза още бащата на Единсон Кавани.

Нападателят има седем реализирани попадения във всички турнири през кампанията.