Катарски инвеститори подготвят оферта за закупуване на Манчестър Юнайтед в следващите дни, след като крайният срок за подаване на предложения е в петък, пише The Telegraph. Очаква се консорциумът да отправи първоначално запитване за собствеността на „червените дяволи“ в края на настоящата седмица.

Представители на Катар Спортс Инвестмънтс помагат при изготвянето на офертата. Настоящите собственици от семейство Глейзър се очаква да искат около 5 милиарда паунда за клуба, но все още не е ясно как Катар би съгласувал собствеността си върху Пари Сен Жермен с тази в Юнайтед заради правилата на УЕФА.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

КСИ е държавен фонд на стойност 450 милиарда долара, който притежава, сградата Shard в Лондон и универсалния магазин Harrods, наред с много други. Той придоби ПСЖ чрез дъщерното дружество Qatari Sports Investments през 2011-а година и ги направи един от най-мощните клубове в света.

Компанията ИНЕОС на Джим Ратклиф също официално се включи в наддаването за собствеността на Юнайтед през миналия месец, а по-рано стана ясно, че и американският милиардер – Илън Мъск, е готов също да отправи оферта за любимия си клуб от детството.

„Червените дяволи“ са на трето място във Висшата лига с 46 точки след 23 изиграни мача.