Стражът на Ливърпул Лорис Кариус наглед не смята съотборника си и титуляр на вратата на "мърсисайдци" Алисон за достоен за категорията на изключителните вратари в света. 

Германецът ще се завърне на "Анфийлд" след двугодишен наем в Бешикташ. Самият вратар намекна, че не е изключено и да остане в състава на Юрген Клоп за идната кампания, ако не получи по-добро предложение. Отделно от това той даде своето мнение по въпроса за това кои са най-добрите вратари в света понастоящем. Любопитното е, че Кариус не спомена името на бразилския си съотборник Алисон. 

"Трудно е да се прецени. Може ми в момента няма един вратар, който да се отличава много от останалите, както беше Мануел Нойер преди няколко години. Има една група от вратари на високо ниво, които са сходни като качества. Нойер е стабилен и върши отлична работа. Марк-Андре тер Стеген се справя добре в Барселона, Атлетико Мадрид пък има Ян Облак. Алисон беше на постоянно високо ниво през миналата година и спечели най-важния трофей. Трудно е да се посочи един човек", анализира Кариус.