Евертън ще опита да достигне до европейските клубни турнири. "Карамелите" мечтаят за участие в Шампионската лига, но сезонът в Англия е напълно непредвидим и са възможни всякакви обрати. Футболистите на Карло Анчелоти се готвят да посрещнат Нюкасъл в съботния следобед, а наставникът очаква труден двубой. 

Бившият мениджър на Наполи допълни още, че всички в клуба са доволни от кампанията дотук, но Евертън ще опита поне да се класира за  Лига Европа. 

Gulliver/GettyImages
97 снимки

"Всеки мач във Висшата лига е труден, така че не очаквам срещата с Нюкасъл да направи изключение. Те преживяват своите трудни мигове, но това не означава, че са слаб отбор. Всички отбори преминават през кризи, които рано или късно отминават. Въпросът е как ще играем ние, искам да подходим агресивно и с желание. Ако играем по начина, по който умеем, искрено се надявам, че ще спечелим. Шефовете са доволни от представянето ни до този момент, аз също съм удовлетворен", коментира италианецът. 

"Имаме да извървим още дълъг път, но аз съм оптимист. Разполагаме с достатъчно класа, за да се противопоставим на всеки и ще е хубаво да играем в Европа през следващия сезон. Времето ще ни покаже всичко, като е напълно логично да желаем  участие в Шампионската лига, но трябва да бъдем и реалисти. Не искам да натоварвам никого с излишни очаквания, ще бъдем там, където си заслужим“, сподели италианецът.  

Двубоят между Евертън и Нюкасъл е утре (събота) от 14:30 часа и ще се предава пряко по  Diema Sport 2.