Лорис Кариус ще бъде неоспоримият титуляр на вратата за Ливърпул през следващия сезон, научи вестник „Ливърпул Екоу”. Според изданието мениджърът Юрген Клоп е дотолкова сигурен в избора си, че се отказва от преследването на Алисон Бекер от Рома.

Клоп за Кариус: Някои ме мислят за голям идиот

За последното са били уведомени и представителите на бразилския страж, който прави чудеса от храброст за „джалоросите” през настоящата кампания. Постоянството, което 24-годишният Кариус показа през последните 3 месеца явно не е останало незабелязано, щом мърсисайдци се оттеглят от преследването на една от уж приоритетните си трансферни цели.

Миньоле се готви да напуска Ливърпул, смени агента си

Кариус пристигна на „Анфийлд” през лятото на 2016 година от Майнц 05 срещу скромната сума от 5 милиона евро. Вратарят имаше нещастието да счупи ръка в предсезонната подготовка, което даде шанс на конкурента му Симон Миньоле да натрупа аванс. След като най-накрая бе готов да играе Кариус натрупа няколко мача, изпъстрени с грешки и леки голове в мрежата си, поради което бързо седна отново на пейката. В същото време Миньоле беше убедителен към края на сезон 2016/2017 и не бе учудващо, че получи доверието да бъде титуляр през настоящата кампания.

Шеф на Рома: Няма и една оферта за Алисон

До онова 3:3 с Арсенал на „Емиратс” през декември нещата се запазиха по този начин – Миньоле играеше в мачовете от Висшата лига, а за Кариус останаха тези от Шампионската лига плюс турнирите за купите, от които „червените” отпаднаха сравнително рано. Начинът, по който Ливърпул пропиля аванс от 3:0 срещу „топчиите”, в това число и скандален гол от дистанция на Гранит Джака, за който вината беше само на Миньоле, дойде в повече на Клоп и оттогава Кариус пази във всички срещи (с изключение на победата 2:1 над Бърнли, когато белгиецът получи рядък шанс). Миньоле беше на скамейката дори в напълно лишения от смисъл реванш срещу Порто от 1/8-финалите в Шампионската лига, който Ливърпул започна с аванс от 5:0 след първия мач.