Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик потвърди, че ще сложи край на професионалната си кариера след края на настоящия сезон и ще стане част от треньорския щаб на "червените дяволи".

36-годишният футболист има само четири мача за Юнайтед през тази кампания, след като му се наложи да си направи лека операция заради нередовен сърдечен ритъм. Бившият английски национал има на сметката си 463 мача за тима, като в последните 11 години спечели на практика всички големи трофеи с клуба. Карик има и 34 мача за националния отбор на Англия

"Това е последният ми сезон като футболист. Винаги идва време, в което колкото и да обичаш да правиш нещо, тялото ти ти казва, че е време да спреш. Просто трябва да приемеш това. Наясно съм, че няма да играя в още много мачове, но тренирам здраво и се опитвам да стоя във форма. Иска ми се да приключа кариерата си по моите собствени правила", заяви 36-годишният Карик.

 "По всичко личи, че ще продължа да бъда част от клуба и след края на сезона. Все още водим разговори с Моуриньо и няма нищо сигурно, ако трябва да бъда честен, но вероятно ще бъда част от треньорския екип на клуба", добави бившият английски национал.