Кардиф спечели с 3:1 домакинството си срещу Лийдс от десетия кръг на Чемпиъншип. По този начин уелският отбор излезе на първо място в класирането и свали от върха именно йоркширци.

Кардиф поведе в 28-та минута, когато Джуниър Хойлет навлезе в наказателното поле на Лийдс, след което подаде към Кенет Зохер и той не пропусна да вкара топката във вратата на Феликс Вийдвалд.

Домакините удвоиха своята преднина в 37-та минута, когато Хойлет с много хубав далечен удар не остави никакви шансове на Вийдвалд и вкара топката в левия ъгъл на вратата му.

Зохоре можеше да отбележи трети гол в 41-та минута, но след удара му топката премина встрани от десния стълб на вратата на Вийдвалд.

Лийдс остана с човек по-малко в добавеното време на първата част, когато Лиъм Купър бе изгонен за втори жълт картон за грубо нарушение срещу Мендес-Лейнг.

Гол на Кардиф в заключителните секунди на първото полувреме не бе зачетен заради засада на Морисън, който получи пас от Зохоре.

Кардиф все пак успя да направи резултата 3:0 в 59-та минута след втория гол в срещата дело на Зохоре.

Лийдс отбеляза почетно попадение в 67-та минута, което бе дело на Рууф.

Кардиф е лидер в класирането с 23 точки, а Лийдс е втори с 20, но Уулвърхемптън е трети също с 20, но и мач по-малко, тъй като му предстои гостуване на шестия Шефилд Юнайтед.

Четвъртият в класирането Престън постигна важна победа с 2:1 при гостуването на Хъл Сити.

Петият Ипсуич победи с 5:2 като домакин Съндърланд.

Астън Вила постигна категорична победа с 4:0 при гостуването на Бъртън, а Норич надделя с минималното 1:0 при визитата на Мидълзбро. Нотингам загуби с 1:3 при домакинството си на Фулъм.