Ръководството на Кардиф се разграничи от коментарите на мениджъра Нийл Уорнък за Брекзит, обявиха от клуба. 70-годишният англичанин заяви наскоро, че ,,няма търпение да се отърве от Европейския съюз“, когато бе запитан от журналист дали закупуването на играчи от чужбина ще бъде повлияно от плануваното напускане на Великобритания от ЕС на 29 март.

,,Те проведоха референдум през 2016, като 51.9% гласуваха ,,за“ излизането от Евросъюза) и сега виждаме как различни политици и официални лица се опитват да се намесят в това“, каза Уорнък в своята пресконференция след нулевото равенство с Хъдърсфийлд в последния кръг на Висшата лига. „Защо, за Бога, проведохме този референдум на първо време? Нямам търпение да се отърва от Европейския съюз, ако трябва да съм честен. Мисля, че ще сме далеч по-добре, ако осъществим Брекзит“, добави той. Уорнък завърши емоционалния си изблик със следните думи: ,,Останалата част от света да върви по дяволите“.

Кардиф, чийто собственик е малайзийският бизнесмен Винсент Тан, публикува изявление, в което се дистанцира от коментарите на своя мениджър. ,,Коментарите, направени от нашия мениджър след двубоя в събота са представителни за неговите политически възгледи. Тези коментари не влияят на политическата позиция на Кардиф или Борда на директорите в клуба“, се завършва в изявлението. Любопитното е, че Уелс, като цяло, гласува ,,за“ Брекзит, но Кардиф даде 60% от своя вот ,,за“ оставането на Великобритания в Европейския съюз.