Кардиф Сити взе малко очаквана победа над Лийдс в 31-ия кръг на Чемпиъншип. На „Еланд Роуд“ уелсците се наложиха с 2:0 и така сгъстиха облаците над главата на мениджъра Гари Монк.

Два гола след почивката бяха достатъчни на Кардиф да вземе трите точки срещу Лийдс, който се е вкопчил здраво в битка за третото място с Хъдърсфийлд и Рединг. В 53-ата минута гостите се възползваха от статично положение, като Крейг Нуун центрира около точката на дузпата, където Шон Морисън бе оставен непокрит и с глава стреля неспасяемо в долния ляв ъгъл – 2:0.

Двадесетина минути преди края колективна грешка в защитата на Лийдс коства и втори гол. Арон Гунарсон опита рейд отляво, но си поведе твърде дълго. Роландо Виера Нан овладя топката, но докато се реши да подаде, Гунарсон дотича и му отне. Това позволи на исландеца рязко да нахлуе отляво в наказателното поле, след което извади топката за Кенет Зохоре. Датчанинът хладнокръвно стреля над шпагата на защитник за 2:0.

За Лийдс това бе втора поредна загуба в първенството, като с 54 точки, тимът остава на 5-ото място. Четвъртият Рединг има 57, докато третият Хъдърсфийлд – 58.