Уейн Рууни отново е в акция с екипа на Евертън. След като официално подписа договора си с родния отбор на 10 юли и тогава беше представен, сега настана време да влезе и в действие. 

Нападателят проведе първата си тренировка за "карамелите" след 13-годишно отсъствие, обаче тя беше далеч от "Гудисън парк". Всъщност, заниманието беше чак в далечната... Танзания. 

Мърсисайдци са в Африка като част от спонсорски договор с местна букмейкърска къща. Те тренират там под бурните овации на феновете и под страхотен зрителски интерес. 

Освен Рууни, голям фурор предизвика и Яник Боласие, който обаче все още е контузен и няма да играе скоро. Той беше посрещнат от голяма агитка от ДР Конго, на която е национал. 

Всички заедно пяха и танцуваха, а впоследствие Евертън се отдаде на тежки тренировки под жаркото африканско слънце. Кадри от нея можете да видите в картината от прикаченото видео. 

Трябва да се отбележи още, че с тима не е английският национал Рос Баркли, който е спряган за трансфер. Но причината да не е с останалите е, че е контузен, а не че ще бъде продаван скоро някъде.