Джейми Карагър сподели, че вярва, че успехите на Манчестър Юнайтед сравнение с тези на Ливърпул по време на неговата кариера се дължат на повечето лидери, които фигурираха тогава в отбора на „червените дяволи“. Бившият бранител, който прекара цялата си кариера в Ливърпул от 1996-а до 2013-а, говори в подкаста на неговия колега Гари Невил.

Докато Ман Юнайтед доминираше в този период в английския и европейски футбол, то Карагър не успя да спечели веднъж Висшата лига със своя роден клуб.

„Голямата разлика беше „Клас 92“. Те имаха отлични футболисти. Дори когато ти, Гари, влезе в отбора, най-добрите играчи продължиха да бъдат Шмайхел, Кийн и Ерик Кантона“, каза през усмивка Карагър.

„В Ливърпул също разполагахме с отлични футболисти – Роби Фаулър, Стив МакМанамън, Стивън Джерард, Майкъл Оуен. Разликата беше, че ти, Кийн и Шмайхел бяхте по-големи лидери тогава и навигирахте отбора си. Ливърпул беше фрашкан с млади и добри футболисти. Фаулър беше на 19 и тогава беше най-добрият. Същата беше ситуацията с Майкъл Оуен и Стивън Джерард“, коментира още записалият 737 срещи с екипа на „червените“.

Карагър все пак има зад гърба си обаче титлата в Шампионска лига и тази за Купата на УЕФА, както и всички домашни трофеи.