Ливърпул все още може да изпревари Манчестър Сити в надпреварата за титлата във Висшата лига, въпреки трудния и разочароващ старт на сезона, настоява легендата на червените Джейми Карагър.

Бившият защитник предупреждава, че едно подобрено представяне срещу Аякс не означава, че отборът на Юрген Клоп е обърнал нещата и истинския тест ще е в следващите мачове и особено кокато те приемат своите съперници за титлата на "Анфийлд" в средата на октомври. В обширно интервю за Sportsmail, Карагър каза, че харесва това, което е видял при победата с 2:1 в Шампионската лига над шампионите на Ередивизи в сряда.

Карагър е доволен от представянето на Джоел Матип и Тиаго Алкантара, както и на Върджил ван Дайк, за когото смята, че е бил „подтикнат“ към действие след здравословна доза критика. И бившият английски национал все още вярва, че новият нападател Дарвин Нунес, струващ £85 милиона, срещу когото Карагър признава, че не би искал да играе, може да бъде решаващ фактор, въпреки че досега не успя да се установи в отбора. „Те все още могат да се борят за Висшата лига без съмнение“, каза Карагър пред Sportsmail.

„Но има нужда от повече от един мач. Имаше пет или шест мача, в които Ливърпул не беше близо до най-доброто от себе си. „[Срещу Аякс] имаше типично представяне на Юрген Клоп за Ливърпул, но мисля, че ще им трябва повече от един мач. Трябва да видите следващите четири или пет мача, за да видите дали Ливърпул се връща на пътя. Но беше хубаво да видя Ливърпул отново в най-добрата си форма“