Джейми Карагър приравни Еден Азар като един от „най-великите в историята на Висшата лига“, след като белгиецът днес анонсира оттеглянето си от футбола. Азар стартира кариерата си във Франция с Лил преди да прекара седем години в Челси. По време на този си период той спечели шест различни трофея със „сините“ от Лондон.

Легендата на Ливърпул говори за честите сравнения между Мохамед Салах и Еден Азар през годините, като двамата нееднократно биваха сравнявани за постиженията си в Англия.

„Интересни са ми всички сравнения, които се правят между двамата, така че – ето го моето. Той беше най-добрият във Висшата лига за четири години. Спечели наградите за Най-добър играч при младите и при по-големите футболисти. Спечели всичко с Челси, освен Шампионска лига. Беше най-добре представилият се футболист на Мондиал 2018, макар Белгия да завърши трети“, написа Карагър.

„Няма съмнение, че той е сред най-великите в историята на Висшата лига и винаги ще има място в най-добрите 11. Дълго време ще бъде и така, макар да не постигна големи успехи в Реал Мадрид и на Световни първенства“, написа още той.

„Мо Салах е един от най-добрите ми приятели и той прави изключителни неща“, пък беше казал Азар по темата през 2019-а година. „Гледам го какво прави и опитвам да правя същото“.