Нападателят на Тотнъм Хюн Мин Сон влезе в елитна компания, след като се превърна в герой за победата над Нюкасъл с гол и 2 асистенции.

Кореецът стана едва 7-ият играч в историята на Висшата лига, който вкарва поне 10 гола в най-малко поредни 8 сезона. Това досега се правили само Уейн Руни (11 сезона), Франк Лампард (10), Серхио Агуеро (9) Хари Кейн (9), Тиери Анри (8) и Садио Мане (8).

Нападателят отново бе преместен вляво на атаката, но се справи отлично, като изработи първите два гола на отбора, надигравайки Киърън Трипиър, а в края реализира и дузпа.

„Беше много важно да спечелим след серията лоши резултати. Не искахме да допуснем нова грешка, както в предишните ни мачове. Мисля, че се представихме фантастично и се надявам, че ще можем да продължим по същия начин” заяви той.

„Казах след загубата ни от Уест Хям, че трябва да сме по-безкомпромисни пред гола и в наказателното поле на съперника. Сега го направихме, защото създадохме положения и реализирахме много голове. Този път бяхме клинични, което бе страхотно, защото не е лесно да биеш силния тим на Нюкасъл” добави Сон.