Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуйер сподели, че е горд със служителите на Националната здравна служба и настоява, че футболистите „се опитват да направят нещо малко“.

„Червените дяволи“ няма да използват правителствената схема, за да защити около 900 свои служители по време на пандемията от коронавирус.

„Мисля, че първо и преди всичко всеки клуб ще бъде различен. Водя всяка седмица дискусия с клуба за това как искаме да продължим напред. Това е колкото мога да кажа от името на Манчестър Юнайтед. Продължаваме да наблюдаваме ситуацията“, заяви Магуайър пред Скай Спортс.

„Всяка седмица ще правим оценка, ще видим къде сме и дали трябва да направим нещо по отношение на отсрочки и намаляване на заплатата. Всеки клуб е различен и предприема действия според обстоятелствата. Всеки капитан ще говори от името на клуба си по този въпрос“, добави още той.

„ В момента правим индивидуални и групови тренировки онлайн. Опитваме се да се събираме и да правим конферентен разговор. Правим основно фитнес занимания. Опитваме се да направим всичко по силите си. Изкарваме по един час на ден упражнения и не може да има извинения от момчетата. По този начин се поддържаме във форма“, каза кашпитанът на Манчестър Юнайтед.

„Трудно е, но още по-трудно е за работниците от Националната здравна служба, които работят всеки ден. Гордея се с тях и работата, която вършат“, заяви Магуайър.