Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън бе обект на сериозни критики от медии и фенове след злополучното за „червените“ равенство срещу Севиля в Шампионската лига снощи.

Английският тим направи великолепно първо полувреме на „Санчес Писхуан“, повеждайки с три гола, но през втората част излезе преобразен и на свой ред допусна три безответни попадения. Така двубоят завърши при 3:3, а отборът от „Анфийлд“ пропусна отличен шанс да си осигури преждевременно класиране в следващата фаза.

Капитанът на тима Джордан Хендерсън бе един от най-посредствените на терена за гостите, а това не остана незабелязано от взискателните феновете на „червените“. Едва 55% от всички пасове на Хендерсън в мача бяха точни, а освен това англичанинът не успя да спечели нито едно единоборство през всичките 90 минути.

Някои от привържениците на Ливърпул определиха Хендерсън за по-слаб дори от Алберто Морено, който имаше индивидуална вина за две от попаденията на Севиля. Други пък го посочиха като най-надценения играч в мача.