Полузащитникът и капитан на Ливърпул – Джордан Хендерсън, призна какво се е случило в съблекалнята на отбора след успеха над Бърнли с 3:0. Както е известно, през второто полувреме, когато бе заменен Садио Мане сенегалецът изрази явно и бурно негодуванието си върху нещо, което се случва на мача.

Английският халф разкри, че нападателят на европейския футболен шампион е бил в приповдигнато настроение при триумфа над „виненочервените”. Твърденията след мача бяха, че Мане се е разгневил на колегата си – Мохамед Салах, който в наглед добра позиция за подаване е решил да стреля, което е вбесило финалиста със Сенегал за Купата на Африка.

„Садио беше в добро настроение. Това съм го виждал и преди, но той е чудесен човек. Подобен тип неща ни кара да се подобряваме през цялото време и мисля, че това е най-важното. Искаме всички да се справяме по-добре и смятам, че сме близо до това. Нямам идея какво го ядоса чак толкова, но когато влязох в съблекалнята той се смееше и шегуваше. Най-важното е резултатът, а той е добър за нас. Това го знае и Садио, който направи силен мач. Той и Роберто Фирмино бяха „шефове” при спечелването на вторите топки и изиграха фантастичен мач”, коментира Хендерсън.

„Както казах, искаме да ставаме по-добри и се справяме добре в това”.

Хендерсън бе на пейката при изблика на Мане, след като получи лека травма след единоборство с Аарън Ленън. „Добре съм, но ще трябва да почивам малко”, допълни още №14 на Ливърпул.