Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че разбира притесненията на хората заради липсата на трансфери преди новия сезон във Висшата лига и призова съотборниците си да направят крачка напред след напускането на някои ключови играчи.

32-годишният защитник, който е капитан и на националния отбор на Нидерландия, замени Джордан Хендерсън на тази позиция при мърсисайдци, тъй като полузащитникът приключи 12-годишния си престой в Ливърпул и подписа със саудитския Ал Етифак през миналия месец.

Общо 6 основни футболисти се разделиха с английския клуб. Хендерсън и Фабиньо се отправиха към Саудитска Арабия, а Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джеймс Милнър, Наби Кейта и Роберто Фирмино напуснаха със свободни трансфери.

Три дни преди старта на новия сезон броят на пристигналите не се доближава до броя на напусналите, а Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай остават единствените двама играчи, които Ливърпул привлече през лятото.

„Определено го разбирам донякъде, но аз не съм негативен човек. Очевидно, когато много футболисти напускат, когато капитанът напуска, както и вицекапитанът, а в момента имаме само двама новопривлечени и заради начина, по който играем и допускаме голове, това не е добре, така че разбирам притесненията на някои хора", коментира Ван Дайк, който носи екипа на Ливърпул от 2018 година, когато пристигна от Саутхямптън.

"Да видим дали няма да дойдат още играчи и тогава ще бъдем готови за дълъг сезон. Ще бъде трудно, ако погледнем отборите около нас, но ние искаме да сме отново на върха, искаме отново да сме конкурентоспособни. Трябва да сме уверени и да продължаваме да се учим един от друг всеки ден. Напуснаха ни големи характери, но мисля, че останалите трябва да направят крачка напред. Това е хубаво предизвикателство по мое мнение. Трябва да се вълнуваме", добави нидерландският защитник.

Ливърпул стартира новия сезон във Висшата лига с гостуване на Челси в неделя./БТА