Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън заяви, че две от летните попълнения на клуба имат много голяма роля за успешното представяне на отбора дотук през сезона. Интересното обаче е, че английският национал не визира никого от съотборниците си, а говори за новите лица в щаба на мениджъра Юрген Клоп.

Става дума за Андреас Корнмайер, който зае поста на главен фитнес и кондиционен специалист, и Мона Немер, която отговаря за изготвянето на хранителните диети. Двамата доскоро работеха не къде да е, а в Байерн Мюнхен. Според Хендерсън именно техните усилия оказват голям резултат върху представянето на мърсисайдци, които след 11 кръга във Висшата лига оглавяват класирането.

„Момчетата се разбират много добре с Корнмайер, той поддържа добри контакти с всички, като ни натоварва доста, а това е добре“, коментира Хендерсън. „Нещата, които правим при него, определено ни вкараха в добра кондиция. Това си личи на терена и енергията, която демонстрираме.“

„Чувствам се много добре в момента, може би се намирам в най-доброто си състояние изобщо. Всички изглеждаме добре, работим здравословно и се стремим да сме във форма. Това е много важно.“

„Като професионалисти е нужно да се уверим, че следваме правилните диети. И преди Мона се хранехме добре, но след нейното идване, мисля, че достигнахме ново ниво. Не можех да повярвам какво се случваше в предсезонната подготовка, мисля, че дори малко ни глезеха. Тя е невероятна – винаги се уверява, че се храним здравословно след мачовете... Грижи се за всичко“, добави Хендерсън.