В отбора на Ливърпул са оптимисти относно шансовете на капитана Джордан Хендерсън да бъде на разположение да играе срещу Лестър във Висшата лига тази неделя.

Според „​​Liverpool Echo“, Хендерсън е бил подложен на лечение тази седмица и вече се очаква да се подготви за игра през уикенда.

В същото време стана ясно, че 19-годишният защитник Рис Уилямс, който заради болки в областта на бедрото, е бил освободен от лагера на младежкия национален тим на Англия. Селекционерът Анди Буутройд обясни, че не става дума за нещо сериозно, като преждевременното завръщане в клуба е с превантивна цел.

Както е известно, титулярите Върджил ван Дайк и Джо Гомес са с тежки травми и ще пропуснат голяма част от остатъка от сезона. Контузен досега беше и Фабиньо, а под въпрос е и левият бек Андрю Робъртсън. На този етап само Жоел Матип е здрав от централните бранители. Изглежда, че при този вариант от първата минута в следващия мач ще излезе Натаниел Филипс.

Тиаго Алкантара също не е напълно готов за двубоя с „лисиците“, докато Мохамед Салах е под карантина, след като даде положителен тест за коронавирус.