Полузащитникът на Арсенал Гранит Джака сподели, че Арсенал трябва да вземе пример от развитието на Ливърпул под ръководството на Юрген Клоп, за да могат "топчиите" да се борят за титлата в АНглия в рамките на 3 или 4 години. 

Арсенал загуби убедително от Ливърпул с 1:3 в дербито на третия кръг на Висшата лига. Това показа, че "артилеристите" все още са далеч от нивото, което да им позволи да спорят с "мърсисайдци" и Манчестър Сити за титлата. Джака обаче иска да вземе пример от модела на работа на Юрген Клоп. който след назначението си през 2015-та година подобраваше представянията на отбора с всяка изминала година. 

"Знаем, че Клоп и Ливърпул работят вече от 4 години заедно. При нас миналата година дойде нов треньорски екип и лека полека се подобряваме", вярва вейцарският национал. 

"Първият сезон на Клоп във Висшата лига не беше убедителен. Тяхното подобрение е атестат за това колко може да се подобри един отбор, ако работи заедно в продължение на 3-4 години".

"Току-що загубихме двубой на "Анфиелд", но определено няма да сме последните. които ще си тръгнат с поражение оттам. Не беше лош мач за нас. Първият гол беше решителен и не успяхме да се възстановим достатъчно добре от него. Това е минало обаче и сега гледаме единствено към дербито с Тотнъм", завърши Джака.