Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона направи изключително интересни разкрития за свое предложение към клуба да стане президент по футболните въпроси, което обаче е било отхвърлено от Ед Удуърд докато той бе начело на клуба.

Французинът обясни, че е искал да помогне на “червените дяволи” да се върнат на успешния път и на няколко пъти се е срещал с бившия шеф, за да говори с него, но идеите му са били отхвърлени. 

“Миналата година предложих на клуба да се промени начина на работа. Ед Удуърд е страхотен в маркетинга, но не и във футбола. Юнайтед трябва да има шеф, а под него да има човек, който да отговаря за футбола, който да взима всички решения в спортно-техническата част, както и такъв, който да отговаря за маркетинга. Така че аз им предложих да се заема именно с футболната част. Срещнах се с Уудуърд няколко пъти, но те не го приеха. Все още смятам, че трябва да има човек, който да се занимава с футболната част, независимо дали съм аз или е някой друг".

"И феновете трябва да знаят, че няколко пъти пътувах до Манчестър, за да им дам възможност да постигнат успехи в следващите десетилетия. Чувствах се виновен, че не опитах да помогна на клуба да се представи по-добре и в един момент си казах - “добре, в продължение на пет години ще оставя всичко друго настрана и ще се концентрирам на 100% върху това. Сега се чувствам добре, защото никой не може да ме обвини, че не съм опитал да помогна на Юнайтед. Те просто не го искаха. Това бе техен избор, но аз опитах,” заяви Кантона.

През пролетта Ед Уудуърд напусна "Олд Трафорд", а начело на клуба като президент застана бившата му дясна ръка Ричард Арнолд, а за мениджър на тима бе назначен Ерик тен Хаг. Ролята на директор по футболните въпроси за момента се изпълнява от Джон Мърто, който е подпомаган от Дарън Флетчър, който е технически директор.