Полузащитникът на Челси и Франция Н‘Голо Канте отправи криминално обжалване, обвинявайки един от бившите си агенти Рашид Саадна в измама и опит за такава, съобщиха прокурори от Париж.

Обжалването, оригинално публикувано от спортния вестник L‘Equipe, включва и обвинение в нарушение на доверие и незаконната практика на професията агент. Обвиненията са свързани с агент, който е бил отговорен за авторските права на Канте.

Французинът обвинява бившия си агент в това, че е поискал от него допълнително заплащане в размяна за прекратения им договор през 2017. Според спекулации Саадна и брат му са имал срещу с Канте, на която един от двамата братя е бил въоръжен с пистолет.

28-годишният Канте го обвинява и в това, че се е опитал да се намеси в кариерата му, като се опитал да го убеди да премине в Реал Мадрид, без това да му влиза в задълженията.

„Вярвам, че са злоупотребили със самочувствието ми. Стигнахме до споразумение за прекратяване на договора, но този човек не го спази. В същото време, те се опитаха да разпространят лъжи по адрес на антуража ми и в рамките на антуража, за да ме поставят под напрежение. Следователно взех мерки, за да се отделя от тях възможно най-скоро“, сподели Канте за L‘Equipe.

В публикация на френския разследващ сайт Mediapart се споменава, че Канте е бил заплашен с насилие по време на битка за влияние сред съветниците и агентите си. Той отрече да е бил заплашван. /БГНЕС