Полузащитникът на Челси Н'Голо Канте отказа да вземе участие в тренировката на "сините" в сряда заради притеснения за здравето си. Във вторник 29-годишният футболист участва в първото занимание на лондончани след разрешаването на тренировките от правителството на Великобритания, но вчера той е изразил притеснения за сигурността на играчите и е получил разрешение от ръководството на клуба да не тренира.

Малко преди Световното първенство през 2018 година по-малкият брат на френския национал почина от сърдечен удар, а няколко месеца по-рано самият Канте припадна по време на тренировка, но направените изследвания показаха, че той няма здравословни проблеми.

Канте не е единственият футболист, който отказва да поднови тренировки със своя клуб, като това стори и капитанът на Уотфорд Трой Дийни, който заяви, че се притеснява за здравето на съпругата си и малкото си дете. Дийни изтъкна, че не счита предприетите мерки за безопасно провеждане на тренировките за достатъчно сигурни Впоследствие стана ясно, че съотборникът на Дийни Адриан Мариапа е дал положителна проба за наличието на коронавирус, а заразени с COVID-19 са и още двама служители на "стършелите". /БГНЕС