Един от най-важните и постоянни футболисти на Челси - Н'Голо Канте, може да играе във финала за Купата на Футболната асоциация на Англия срещу Ливърпул утре, съобщи мениджърът на "сините" Томас Тухел.

Френският национал не беше на разположение в последните три седмици заради физически проблем, като от клуба не уточниха спецификата на контузията му. Неговото завръщане в игра може да бъде форсирано заради контузията на Матео Ковачич, която извади хърватина от двубоя за трофея в събота на "Уембли".

"Канте тренира в четвъртък с отбора. Това обаче бе по-кратко занимание заради дългото пътуване и натрупаната умора. Ще се опитаме и днес да тренира с нас на по-високи обороти. Самият той държи да го направи и мисля, че може да е 100 процента готов. Ако го направи, ще разчитаме на него във финала срещу Ливърпул", каза Тухел.

Германският специалист обяви, че състоянието на Ковачич е по-добро, въпреки отока на глезена, но пропуска финала, в който със сигурност няма да играят и контузените Калъм Хадсън-Одой и Бен Чилуел.