Сенегалската футболна федерация (ФСФ) обвини Уотфорд, че не позволява на нападателя Исмаила Сар да играе на предстоящия турнир за Купата на Африка.

ФСФ твърди, че Уотфорд е демонстрирал „неуважително и дискриминационно поведение“. Сар в момента е в лазарета с контузия на коляното и не е играл за „стършелите“ от ноември насам.

Сенегалската футболна федерация желае да изрази чрез това прессъобщение дълбокото си порицание на неуважителното и дискриминационно поведение от ръководителите на Уотфорд, които търсят по всевъзможни начини да предотвратят играч от това да играе за националния си отбор“, се казва в изявление на ФСФ.

Турнирът стартира следващата неделя в Камерун и ще продължи до 6 февруари, което се сблъсква с европейския клубен сезон. Сар впечатлява за закъсалия тим на Уотфорд от началото на сезона, като има пет гола в 12 мача във Висшата лига.

Сенегал, вицешампион от последното издание през 2019, е един от фаворитите за триумф в тазгодишната надпревара, която бе отложена с година поради пандемията от коронавирус.