Нападателят Доминик Калвърт-Люин е близо до завръщане в игра за Евертън, но мениджърът на отбора Франк Лампард не каза дали той ще играе в гостуването на шампиона Манчестър Сити в събота.

Калвърт-Люин е играл само в шест мача във Висшата лига от началото на сезона и пропусна загубата от Уулвърхямптън в понеделник, която беше четвърта поредна за "карамелите".

Евертън е вкарал едва 12 гола в 16 мача, а Лампард знае, че ако отборът му не започне за вкара, напрежението ще продължава да расте. Калвърт-Люин ще е част от групата, която ще пътува за Манчестър.

Gulliver/GettyImages
20 снимки

"Да имаме отново Доминик в състава е страхотно за нас, защото играчите, които правят разликата в последните метри, носят и точки", каза Лампард на пресконференцията си, цитират от "Ройтерс". Отборът му е едно място над зоната на изпадащите с една точка повече от първия тим под него.

"Имаме нужда да върнем формата на Доминик и да видим дали може да вземем някой, който да ни помогне да вкарваме голове", добави бившият халф на Челси. "Гледаме много играчи", призна Лампард.

Гостуването на Сити не изглежда добър мач за завършване на година заради формата на Ерлинг Холанд, когото Лампард опита да привлече, когато беше начело на Челси.

"Ще бъде трудно да го спрем, защото познаваме качествата и мощта му. Трябва да опитаме и да не му оставим пространства, толкова е просто. Но играчът с такъв талант може да ти причини трудности във всеки момент", призна Франк Лампард.

 

БТА / Автор: Христо Бонински