Представянето на Уест Хем от началото на сезона във Висшата лига е близо до потресаващо. "Чуковете" смениха Дейвид Мойс с Жулен Лопетеги и се очакваше промяна в играта на отбора, както и в резултати на лондончани. Първоначалното вълнение бе изместено от притеснение, негодувание и разочарование.

Уест Хем е с едва една победа в първите си пет мача от началото на сезона, като имаше трудни мачове на старта на кампанията срещу отбори като Манчестър Сити, Астън Вила и Челси. Вероятно уволнението на Мойс бе правилно решение, но Уест Хем се нуждаеше от стабилен и прогресивен треньор, за да играе например, както го правят Брайтън и Борнемут. Според управлението на "чуковете" такива треньори са прекалено риски.

В момента Лопетеги е под сериозна заплаха да бъде уволнен, като Уест Хем в момента играе без ясна структура и план. Липсата на енергия също е осезаема сред играчите. Това не изглежда като обновление след Мойс, а напротив - Уест Хем изглежда дори и по-зле. Интересен трансфер е и 30-годишният Гуидо Родригес, който се смяташе, че ще заеме мястото на Томас Соучек в стартовия състав, но в двубоя срещу Челси бе сменен още през първата част, поради слабото си представяне.

Добра сделка за "чуковете", даже отлична, може да се нарече Мохамед Кудус, който впечатлява с играта и импровизациите си. Определено може да се смята, че в близко бъдеще бившият състезател на Аякс ще продължи кариерата си в някой от топ отборите в Европа. Друг проблем за Уест Хем е спадът на формата в много от играчите, като Михаел Антонио и Лукаш Пакета не изглеждат на ниво и драстично са смъкнали от формата си спрямо изминалите сезони. 

Бъдещето за "чуковете" не изглежда светло, като място в топ 10 във Висшата лига през тази кампаняи изглежда като мисия невъзможна на този етап. Вероятно още малко време ще бъде дадено на Жулен Лопетеги, но часовникът тик-така все по-бързо и неумолимо.