Нападателят на Ливърпул Дарвин Нунес все още не е започвал като титуляр през сезона, след като начело на мърсисайдци застана Арне Слот. Наставникът използва уруваеца като резерва и до момента 25-годишният футболист има едва 84 минути на терена в четири мача.

Малкото игрово време обяснява и нулите, които стоят срещу головете и асистенциите на Нунес от началото на кампанията. Нападателят определено минава през труден период, в който трябва да се докаже и да заслужи титулярното си място, което не е гарантирано на никого при Слот.

За Ливърпул предстои мач срещу Борнемут у дома в събота, а това изглежда като добър шанс за някои футболисти, които получават по-малко игрови минути от началото на сезона. Арне Слот със сигурност ще прибегне до промени, тъй като прогрмата на мърсисайдци е натоварена, а само преди дни те започнаха и участието си в Шампионска лига с победа срещу Милан в Италия.

На пресконференцията си преди мача с "черешките" във Висшата лига, Арне Слот сподели какво трябва да направи Дарвин Нунес, за да си спечели мястото в титулярния състав.

"Трябва да работи здраво и головете ще дойдат. Това направи Коди Гакпо, когато влезе срещу Милан. Влизаш и се раздаваш за отбора, а в резултат на това ще дойдат головете или асистенциите. Това се случи с Коди, но се случва и при Диас, Мо и Диого. Когато играеш в отбор като Ливърпул е сигурно, че головете и асистенциите ще дойдат", сподели Слот.

"За мен най-важна е работата, която вършим без топка. Това че ще вкарат голове го знам, така е и с Дарвин. Той ще получи своят шанс скоро. Имаме много мачове, а той с всеки ден разбира по-добре какво изискваме от него. Той обаче се конкурира с Диого Жота, който според мен се справя много добре", добави нидерландецът.

Наставникът на мърсисайдци бе запитан дали Нунес има проблеми с увереността.

"Мисля, че се върна с много увереност от Копа Америка, където вкара някои много добри голове. Дарвин винаги е уверен и с право, защото където и да е играл, винаги е вкарвал много. При нападателите понякога има такива периоди, в които не вкарват, а след това изведнъж бележат много", завърши по темата Арне Слот.