Китай има амбиции да направи истинска революция във футбола и чрез огромни финансови възможности да се превърне в едно от най-големите първенства в света.

Този процес вече започна в последните години с огромните суми, които китайските собственици на клубове дават за звездни нови футболисти. Изглежда обаче шефовете на първенството нямат намерение да се подсилват единствено с бляскави футболисти, а и със съдии!

Най-актуалното име сред реферите в момента е това на Марк Клатенбърг, който може да се похвали, че е бил съдия на финал в Шампионската лига и на Евро 2016. Е, именно Клатенбърг е и новата цел на китайската лудост!

Кои са най-скъпоплатените футболисти в Китай?

Британецът получи наградата за най-добър съдия в света по време на престижните Футболни награди в Дубай. На двудневното събитие китайската Суперлига бе стабилно представена и дори са стартирали първи разговори за възможността Клатенбърг да помогне за репутацията на местното първенство.

Китай има лоша слава заради скандали с корупция и уговаряне на мачове във футбола, а сега задачата е имиджът да бъде изчистен, нещо, за което Клатенбърг може да помогне.

Официално: Челси продаде Оскар в Китай

Жозе: Много съм млад за Китай