Отборът на Ливърпул се завръща във Висшата лига с гостуване на Нотингам Форест. „Червените” имат възможността да натрупат преднина от четири точки пред Манчестър Сити и пет пред Арсенал, тъй като двата тима ще играят мачовете си съответно в неделя и понеделник.

Последните няколко дни бяха изключително вълнуващи за Ливърпул, въпреки множеството контузени състезатели. Мърсисайдци успяха да спечелят Карабао къп без големите си звезди, които отсъстват заради различни травми. „Червените” се наложиха с 1:0 над Челси във финала на „Уембли”, а в средата на седмицата, тимът отстрани Саутхемптън за ФА Къп с още по-млад състав и няколко играчи от академията на клуба.

В утрешния ден обаче, мениджърът Юрген Клоп очаква някои от големите имена в отбора да се завърнат на терена.

С шанс да запишат минута са Мохамед Салах, Дарвин Нунес и Доминик Собослай, които вече имат тренировки с основната група. Не е изключено в състава да попадне и Уатаро Ендо, който не бе рискуван за ФА Къп срещу Саутхемптън.  

Извън строя за Нотингам със сигурност остават Раян Гравенберх, Алисон Бекер, Тиаго Алкантара, Диого Жота, Жоел Матип, Къртис Джоунс и Стефан Байчетич.