От този уикенд Висшата лига ще си има нов рекордьор по брой изиграни мачове в нея. Това ще е ветеранът в състава на Уест Бромич Албиън Гарет Бари, който се очаква да запише своя двубой номер 633 в елита на Англия. 

Така той ще задмине Райън Гигс, който записа 632 двубоя с екипа на Манчестър Юнайтед. И докато уелсецът стори това на 41 години, то полузащитникът на "дроздовете" в момента е на 36 и може да го задмине с много, докато реши да прекрати кариерата си. 

Да счупиш всички БАРИери

Самият Бари, който твърди, че няма намерение скоро да спира с футбола, разкри тайната на успеха си - йога. Той е смятал доскоро това за "упражнения за бабички", но всъщност се е оказало тайната за спортното му дълголетие и добрата му форма. 

"Бях с консервативно мислене на тази тематика и мислех, че йога е само за бабички, които се опитват да запазят частица от здравето си на тази възраст. Не исках съотборниците да ме гледат, да ме сочат с пръст и да казват: "Какво прави пък тоя?" Но се реших."

"Понякога може да е много натоварващо, когато сутрин имаш йога, а после тренировка, но те поддържа в кондиция. А вече имам 7-8 съотборници, които се занимават със същото", заяви Бари.