Легендата на Ливърпул и рекордьор по отбелязани голове за „червените“ Йън Ръш призна, че постижението му от сезон 1983/1984 година, когато уелсецът бележи забележителните 47 гола, най-сетне може да бъде подобрено.

Ръш вярва, че звездата на тима в момента Мохамед Салах може да вкара повече попадения до края на кампанията в Англия.

Миналия уикенд египетския национал отбеляза четири гола при победата с 5:0, с което оформи головата си сметка до този момент на 36 попадения в 41 мача.

„Да отбележиш 47 гола е трудно и мислех, че рекордът ми ще оцелее, но с начинът, по който Салах играе в момента, всичко може да се случи. Мисля, че това е реалистична цел“, коментира Ръш.

„Гледах го  в мача срещу Уотфорд, това е най-добрият му мач, който съм наблюдавал“, каза още уелсецът.

Йън Ръш изрази надежда, че чудесното представяне на Мохамед Салах ще бъде гарнирано с трофей в края на сезона. Единственият шанс обаче това да се случи е, Ливърпул да спечели Шампионската лига.

„Червените“ изостават на 18 точки от Манчестър Сити във Висшата лига, а вече отпаднаха от ФА Къп и Купата на лигата. Тимът на Юрген Клоп обаче се класира на ¼-финалите в ШЛ, където ще има за съперник именно отбора на Пеп Гуардиола.

„Когато аз отбелязах 47 гола за един сезон, ние спечелихме европейската купа. Този сезон взехме три трофея и точно това трябва да започнем да правим  и сега“, продължи Йън Ръш.

Легендата на Ливърпул призна още, че Сити е големият фаворит в мача от ШЛ, но допълни че „мърсисайдци“ не веднъж са доказвали, че могат да се справят с какви ли не предизвикателства в този турнир.