Защитникът на Евертън Йери Мина разказа за трудностите на детството си в Колумбия. „Карамелите“ привлякоха футболиста от Барселона през миналото лято за сумата от 28,5 милиона паунда.

Мина разказа, че е живял в една единствена спалня с по-малкия си брат и своите родители.

24-годишният футболист е обикалял из града с велосипед, като е доставял храна, която баба му е готвела, за да печели семейството пари. По този начин той е успявал да ходи на училище и да си купува вода.

„Майка ми постоянно плачеше. Когато бях на 14 години и казах: „Слушай, мамо, един ден аз ще ти построя къща. Аз също ще се погрижа да бъдеш всеки ден нахранена“. Тогава майка ми плака много. Тя ми каза: „Не се притеснявай Йери, аз ще направя всичко възможно, за да ви издържам“. От този ден, където и да пътувам по света, за да играя футбол, моята мотивация преди да изляза на терена е огромна. Винаги казвам, че играя за моята майка“, сподели Мина.

„За да бъда физически и психически силен на терена, си казвам, че отивам да изкарам вечерята на майка ми. Това идва от моето детството, от времето, когато нещата бяха трудни. Аз съм постоянно мотивиран, защото знам, че служа за пример на децата, които растят по същия начин“, добави защитникът.

Футболната кариера на Мина започва в Депортиво Пасто в южна Колумбия. Той прекара известно време в бразилския гранд Палмейрас преди да бъде продаден на Барселона, а след това отиде в Евертън.