В офисите на футболния Челси е постъпила чудовищна оферта на стойност 2,7 милиарда британски лири (3,5 млрд. долара) от Saudi Media Group, твърдят британските доклади.

Gulliver/GettyImages
70 снимки

Бен Джейкъбс от CBS Sports съобщава, че саудитската медийна група е отправила колосална оферта, след като Роман Абрамович обяви клуба за продажба. Мохамед Алкерейджи е голям фен на Челси и ръководи частния консорциум без преки връзки с правителството на арабската държава.

В друг туит Джейкъбс добави: „Има подкрепа от висшите лица в Саудитска Арабия в намирането на финансиране и партньори, но финансиране от страната няма и с цент. Мохамед бин Халид Ал Сауд няма никаква пряка връзка“.

Интересното е, че Ал Сауд е председател на най-големия телеком в страната Saudi Telecom Company, а към акциите на отбора от Висшата лига назря сериозен интерес, след като руснакът Абрамович обяви клуба за продан. Твърди се също така, че няколко американски милиардери се интересуват от закупуването на клуба, включително собственикът на Ню Йорк Джетс Уди Джонсън.

Gullvier/GettyImages
32 снимки

Сега обаче те ще имат много сериозна конкуренция пред себе си, след като Saudi Media Group влиза в битката за наддаване за Челси. Очаква се да има решение от великобританското правителство в близките дни за бъдещето на клуба от западен Лондон.