Бившият мениджър на Ливърпул и Нюкасъл Рафаел Бенитес обмисля завръщане във Висшата лига и заяви, че ще вземе решение за бъдещето си въз основа на проекта, представен му от клубовете от елита на Англия.

Испанецът беше начело на Ливърпул от 2004 до 2010 година, два пъти стигна до финала на Шампионската лига и спечели най-силното европейско клубно състезание през 2005 година.

Gulliver/GettyImages
92 снимки

Той ръководи Нюкасъл в продължение на четири години между 2016 и 2019-а, преди да се премести в Китай, за да поеме ръководството на Далиен Про, който напусна през януари.

Публикации в британските медии свързват бившия треньор на Реал Мадрид със Селтик, но Бенитес заяви, че фокусът му е върху Висшата лига.

"Приоритетът е Англия, защото харесвам Висшата лига и семейството ми е тук. Но аз искам да се състезавам и очаквам подходящ проект", каза Бенитес пред британски медии.

"Ако не, бих искал да остана в Европа, Испания е трудно, Италия, Германия не е лесно. Мога да говоря френски, така че Франция. В Испания клубовете нямат пари да се конкурират срещу Реал Мадрид и Барселона. Така че приоритетът ще бъде Англия и след това Европа", добави той.

"Ако това е правилната работа в Англия, можем да го направим утре. Но в момента бих искал да изчакам, за да намеря подходящата. Не искам да остана без да работя", каза още Бенитес.