Марсело Гаярдо е най-новото име, което е свързвано с поста на нов мениджър на Челси, в деня, в който „сините“ са провели разговори с основните кандидати Юлиан Нагелсман, Луис Енрике и Маурисио Почетино.

The Independent пише, че аржентинецът, който отдавна е смятан за един от най-перспективните треньори в света, след като спечели на два пъти Копа Либертадорес с Ривър Плейт, се разглежда като интересна опция от редица клубове, включително Челси. Ръководството на „Стамфорд Бридж“ обаче би предпочело да назначи някой с повече опит по европейските терени.

Gulliver/GettyImages
43 снимки

Проблем може да се окажат и претенциите за заплата на Гаярдо. Изданието пише, че 47-годишният аржентинец иска близо 10 милиона паунда на година, което се оказва пречка за това да си спечели работа в Европа досега, след като редица отбори от стария континент се отказват именно поради тази причина.

Бившият полузащитник напусна Ривър Плейт миналата година и все още е без нов отбор. Преди време той беше свързван с поста в Барселона, Пари Сен Жермен и дори Лийдс.

В същото време италианският журналист Фабрицио Романо съобщава, че Челси иска да назначи нов постоянен мениджър възможно най-скоро. Поради тази причина лондончани вече са влезли в пряк контакт с Юлиан Нагелсман във вторник, който остава основен кандидат. Трансферният гуру съобщава, че „сините“ вече са обсъдили и проекта на клуба с бившия треньор на Байерн.

Бившият селекционер на Испания - Луис Енрике, също е оценяван високо и е изразил готовност за поеме Челси. На този етап все още обаче „сините“ не започвали преки разговори с Почетино и треньорът на Спортинг Лисабон - Рубен Аморим, който също попада в радара на тима от „Стамфорд Бридж“.

В момента треньор на Челси е помощиникът на уволнения през уикенда Греъм Потър - Бруно Салтор, който изведе отбора в мача срещу Ливърпул във вторник вечер, завършил при нулево равенство в английската столица.