Закачката между уволнения вече мениджър на Евертън Сам Алърдайс и феновете на отбора изглежда няма да отшуми скоро. Привържениците на „карамелите” не останаха никак доволни от последните публични изяви на наставника, която обяви, че всъщност болшинството от агитката не е искала уволнението му.

Евертън уволни Сам Алърдайс

Може би като се изключи Алън Пардю от периода му в Нюкасъл, Висшата лига в последно време едва ли помни по-токсични взаимоотношения от тези между Алърдайс и феновете на „Гудисън Парк”. Бившият селекционер на Англия пристигна по спешност с мисията да стабилизира тима, който се представяше силно под очакванията предвид мащабните инвестиции в нови играчи през лятото на миналата година. Алърдайс ако не друго измъкна Евертън далеч от битката за оцеляване, но скоро след това тимът се върна към непостоянството в изявите си.

Мениджърът бързо се превърна в основна мишена на феновете заради изповядвания от него консервативен стил на игра. Уволнението му доведе до почти всеобща радост сред привържениците на „карамелите”, преди да се окаже, че Алърдайс вижда нещата по друг начин.

Богатият собственик на Евертън пристига и лично ще "сече глави"

„Според мен по-голямата част от феновете на Евертън не искаха да си тръгвам. Не всеки споделя мнението на една малка групичка”, без притеснения каза треньорът в телевизионен ефир.

 „Феновете, които не са съгласни, винаги изразяват мнението си по-шумно. Клубът се намираше в трудна ситуация, но с времето започна да се представя по-добре. Ако това не се струва достатъчно на тези фенове, които имат възражения, определено си мисля, че имаше повече такива, които бяха доволни от представянето ни”, допълни Алърдайс.

Заради тези думи в „Туитър” бързичко емнаха специалиста, като част от най-меките мнения гласяха, че очевидно до последно той се поддава на бълнуванията си. Имаше и такива, които обявиха наставника направо за арогантен, предвид че стилът му се гради около „сухите” мрежи и статичните положения.